Kampin lounainen henkireikä on syntynyt kahdessa vaiheessa, kun puretut puutalot ovat jättäneet tilaa lasten leikkipuistolle ja myöhemmin viereisen korttelin teollisuusrakennukset sen jatkeelle. Istutetut puut ovat parissa kymmenessä vuodessa ehtineet kasvaa korkeiksi ja tuuheiksi. Kokonaisuutta hallitsee nyt lasten leikkipuiston suljettu alue, ja sen muut osat ovat enemmän tai vähemmän passiivisia.

UUSJAKO

Järjestämällä paikan toiminnot uudelleen on mahdollista luoda monipuoliseen käyttöön soveltuva torin, puistikon ja lasten leikkipuiston muodostama elävä kokonaisuus. Toriaukiolle paras paikka on aukean koillissivu, josta se saa tukevan ja aurinkoisen selustan. Torin vino ylitys toimii tällöin luonnollisena oikoreittinä lännen ja idän välillä (Kalevankadun tasoero estää suoran yhteyden Köydenpunojankatua pitkin).

Kalevankatu 57:n pihan suojaksi voi rakentaa matalan paviljongin toria palvelemaan, joko torin puolelle tai pihan puolelle kiinteistön vuokratuloja kasvattamaan. Eerikinkatu 50:n nurkkaliikehuoneisto voi avata torille näyteikkunansa.

KÖYDENPUNOJANTORI

Köydenpunojankatu / Eerikinkatu / Kalevankatu

Kamppi

5